مدیر آموزش و پرورش شهرستان نجفآباد گفت: با توجه به مهاجرپذیر بودن شهرستان نجفآباد به جهت نزدیکی به مرکز استان، سالیانه بهطور متوسط بیش از 2500 نفر به جمعیت دانشآموزی شهرستان اضافه میشود که این تعداد در سال به حداقل 10 مدرسه جدید نیاز دارد.
سیدرضا موسویزاده ادامه داد: تا دو سال پیش جایگاه ششم استان را از لحاظ جمعیت دانشآموزی داشتیم؛ ولی در حال حاضر بالاتر از خمینیشهر، در رتبه پنجم قرار گرفتهایم و این در حالی است که ۸۰ مدرسه شهرستان معادل ۴۰ درصد فضاهای آموزشی موجود، فرسوده شده و حالت تخریبی دارند و ۶۰ مدرسه نیز به صورت دونوبته اداره میشوند.
او فعالیت خیران در مشارکت در ساختوساز مدارس جدید را بسیار خوب و قابل تقدیر دانست و تصریح کرد: دستگاههای متولی نیز اقدامات زیادی را انجام دادهاند، ولی رشد بسیار سریع جمعیت دانشآموزی شهرستان که معادل کل جمعیت دانشآموزی برخی شهرستانهای استان است، اجازه نمیدهد مدارس فرسوده را از چرخه خارج کنیم یا دو نوبتهها را یکنوبته کنیم.
موسویزاده مجموعه دانشآموزان بخش مرکزی شهرستان را بیش از ۶۰ هزار نفر اعلام کرد و اذعان داشت: ۱۴۲ مدرسه ابتدایی، ۶۶ مدرسه در مقطع اول متوسطه، ۲۹ مدرسه متوسطه نظری و ۲۵ مدرسه در بخش فنیوحرفهای و کاردانش پذیرایی این دانشآموزان هستند.
مدیرآموزش و پرورش شهرستان نجفآباد گفت: اگر بخواهیم صادقانه و بر اساس واقعیات سخن بگوییم، باید اذعان کنیم که با توجه به وضعیت فعلی بودجههای دولتی، بدون کمک مالی خانوادهها امکان مدیریت مدارس وجود ندارد.
با مردم روراست باشیم، کمک میکنند
موسویزاده اعلام داشت: هرجا با مردم روراست بودهایم و صادقانه مشکلات و محدودیتها را شرح دادهایم، مردم نیز استقبال کرده و در حد توان کمک کردهاند. واقعیت این است امسال که مدارس ما بهترین وضعیت سرانه در چند سال اخیر را داشتند، حداکثر دو و نیم میلیون تومان برای هزینههای یکساله آنها اختصاص داده شد که با توجه به افزایش بیش از حد قیمتها و تورم بالا، این میزان به هیچ وجه کفاف هزینههای جاری مدارس را نمیدهد. او اضافه کرد: طبق قانون اخذ اجباری هرگونه وجهی در زمان ثبتنام غیرقانونی است، ولی با توجه به مجموع شرایط موجود، مدیران مدارس چارهای جز تأمین بخش عمده هزینههای جاری و عمرانی مدرسه از محل وجوه دریافتی در زمان ثبتنام ندارند.
او خاطرنشان ساخت: البته بخشی از مبالغ مربوط به کتابها، مجلات و بیمه بوده؛ ولی در مجموع به مدیران مدارس تأکید شده که محل هزینهکرد مبالغ دریافتی در سال قبل را با همکاری و نظارت انجمنهای اولیا و مربیان، به طور شفاف برای خانوادهها تشریح کنند.
تأکید بر گرفتن حداقل هزینه ممکن از خانوادهها و لحاظکردن شرایط اقتصادی والدین دیگر مطلبی بود که موسویزاده با تشریح آن اذعان داشت: همانند سالهای گذشته، اجازه نخواهیم داد هیچ دانشآموزی به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینههای مربوط به ثبتنام، از تحصیل جا بماند و مدارس موظفند تمامی دانشآموزانی که در کروکیشان هستند را ثبتنام کنند.
نیاز به نصب تجهیزات ایمنی مانند دوربینهای مداربسته به دلیل تعطیلیهای متعدد کرونایی، لزوم خرید تجهیزات آموزشی ویژه شرایط آموزش غیرحضوری، الزام تجهیز به امکاناتی مانند مخزن آب و پمپ به دلیل مشکلات مربوط به افت فشار شبکه، نیاز به تأمین مواد و دستگاههای ضدعفونی و فرسودگی قابل توجه زیرساختها و تجهیزات مدارس از مواردی بود که مدیر آموزش و پرورش نجفآباد از آنها به عنوان مصادیق افزایش هزینههای نگهداری و مدیریت مدارس یاد کرد.
افزودن دیدگاه جدید