نقص فنی عامل اولیه سقوط جنگنده F7 شناخته شد
چهارشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۱
روز گذشته و لابهلای انبوه خبرهای تلخ و ناگوار راجعبه ریزش ساختمان 10طبقه در آبادان و نفوذ پدیده گردوغبار به اصفهان، خبر اسفبار دیگری نیز روی خروجی خبرگزاریهای محلی قرار گرفت و سرخط رسانههای استان شد: «سقوط یک فروند جنگنده F7 در اطراف انارک (از توابع شهرستان نائین)». این خبر را محمدرضا جاننثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان به رسانهها داد. این حادثه، اما ساعت 30 :8 صبح روز سهشنبه رخ داد و منجر به شهادت سرگرد قاسم زمانی و ستوان یکم محمدجواد بای، خلبان و کمکخلبان که بهعنوان استاد و شاگرد در این تمرین تیراندازی هوایی حضور داشتند، شد و اصفهانیها را به سوگ نشاند. این هواپیما از نوع جنگنده آموزشی و مأموریت آن تیراندازی هوایی بوده و آنطور که سرهنگ رسول معتمدی، مسئول روابط عمومی ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری به رسانهها گفته، شرایط هوایی هیچ تأثیری در بروز این حادثه نداشته است.
نقص فنی؛ بلای جان خلبانها
مسئول روابط عمومی ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی در استانهای اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری نقص فنی را علت اولیه سقوط این جنگنده F7 دانسته و گفته که این موضوع در دست بررسی بیشتر است. این بار اولی نیست که در آسمان اصفهان چنین اتفاقی میافتد؛ بلکه مشابه این حادثه در سالهای قبل نیز در استان رخداده است. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خرداد سال 1397 حــدود ســاعت 12:30 نیــز یک فـــرونــد هواپیمای جنگنده شکاری F7 در حوالی ۲۰ کیلومتری شهر حسنآباد جرقویه علیا(محدوده مزرعه رضائیه اصفهان) سقوط کرد.
این هواپیما که متعلق به پایگاه شکاری
شهیدبابایی اصفهان بود، سرنشینانش با هدایت به منطقهای غیرمسکونی به سلامت از هواپیما اجکت (خروج اضطراری) کرده و با پرتاب خو د به بیرون توانستند جان سالم به در ببرند. آنطور که رسانهها دراینباره نوشتند، علت سقوط این هواپیما نیز نقص فنی بوده است.
سقوط دوباره در نائین!
سال 1395 نیز رسانهها از سقوط یک فروند جنگنده F7 در نزدیکی نائین خبر دادند. این هواپیما هم دو سرنشین داشت و از پایگاه هشتم شکاری اصفهان بهمنظور پرواز آموزشی برخاسته بود. آنطور که ایرنا در آن سال گزارش کرد، این هواپیما حوالی ساعت 9:58دقیقه دچار حادثه شد و در نزدیکی شهرستان نائین سقوط کرد. این بار نیز خلبان و کمکخلبان آن با پرش از سانحه نجات یافتند؛ درحالیکه این هواپیما در۴۰ کیلومتری نائین در حوالی روستای کِجان، با کوه برخورد کرده و منهدم شد. سال گذشته نیز اتفاق مشابه دیگری در تبریز رخ داد. اسفندماه گذشته بود که مسئولان استان آذربایجان شرقی در گفتوگو با رسانهها از سقوط یک فروندهواپیمای آموزشی در منطقه «یکهدکان» تبریز خبر دادند؛ حادثهای که در منطقهای مسکونی رخ داد و به گفته مدیرعامل جمعیت هلالاحمر تبریز دو خلبان (شهید صادق فلاحی و
شهید حنیفهزاد) و یک هموطن در اتومبیل شخصی، در آن جان خود را از دست دادند. آنطور که امیر شاهین تقیخانی، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی، درخصوص این حادثه به تسنیم گفت:«ساعت 8:50 دقیقه صبح روز دوم اسفندماه، یک فروند هواپیمای آموزشی نیروی هوایی در حین بازگشت از مأموریت آموزشی دچار نقص فنی میشود.
خلبانان با اینکه امکان استفاده از ایجکت داشتند، ولی با فداکاری از این قابلیت استفاده نکردند تا جنگنده در منطقه پرجمعیت سقوط نکند و این جنگنده را به منطقه کمجمعیت هدایت کردند.»امیر سرتیپ دوم خلبان رضا یوسفی نیز دراینباره اظهار کرد: «با توجه به اشکال فنی ایجادشده در هواپیما، خلبانان با جانفشانی و هدایت هواپیما به منطقه خالی از سکنه، از وقوع فاجعه بزرگ جلوگیری کردند.» به گفته او، این هواپیما نظامی روزگذشته در مرحله آموزش دچار سانحه شده و با اشکال فنی که به وجود آمده بود، نتوانست خودش را به باند هواپیما برساند و خلبانان فداکار برای اینکه این منطقه پرجمعیت و پرتردد است، سعی میکنند هواپیما را به زمین ورزشی پنج هزارنفری هدایت کنند. با توجه به اینکه عرض ورزشگاه کم بوده، از آن خارج و به دیوار مدرسه خالی از سکنه برخورد میکنند. مروری بر این چند حادثه نشان میدهد نقص فنی عامل مشترک بین همه آنها بوده است!» /گروه جامعه
افزودن دیدگاه جدید