شما اینجا هستید
چهره + خوان
یک کشور صرفا واردکننده هستیم...
محمود سریع القلم، پژوهشگر: حقیقت این است که ایران یک کشور صرفا وارد کنندهاست. استقبال اروپاییها از برجام به خاطر فروش کالا و خدمات است. آمریکا به ایران نیازی ندارد اما به عربستان، ترکیه و مصر نیاز دارد. بخش اعظم احترامی که یک کشور به کشوری دیگر میگذارد به خاطر نیاز است و نه اخلاق. روابط بین الملل در سه واژه خلاصه می شود (به ترتیب): نیاز،ترس و بنابراین احترام. چرا هر حرفی و اتهامی به ایران روا داشتن بدون هزینه است؟ افرادی هستند حتی نمیتوانند بگویند که ایران کجای کره زمین است اما هرچه میخواهند نسبت میدهند. چرا؟ چون بود و نبود ایران برای آنها اهمیت ندارد. کدام کشور و صنعت و شرکت به ما نیازمند است؟ کدام کشور از ما میترسد؟ اصل اجتناب ناپذیری (Indispensability) به این معناست. وقتی کشوری به خصوص همسایگان را به خود وابسته کند به طور طبیعی مانع از رفتار و گفتار خصمانه آنها میشود.نفت و گاز و محصولات پتروشیمی ما به وفور در بازارهای بینالمللی قابل یافت است. محصولات کشاورزی ایران، رقبای خارجی نیز دارد ضمن اینکه فرش هندی، ترکی و چینی، خریداران متوسط را راضی کردهاست.
ابتدا باید ذهنیت ها اصلاح شود
محمدرضا زائری، پژوهشگر: این واقعیت را نمی شود انکار کرد که نیروهای نوگرا و پیشروی حوزه های علمیه که اطراف امام خمینی (ره) را گرفته بودند، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اغلب از حوزه به سمت مسئولیت ها و اشتغالات اجرایی کشیده شدند یا مانند آیتالله مطهری و دکتر بهشتی به شهادت رسیدند؛ کسانی هم که مخالف این رویکرد بودند، در برخی حوزه ها قدرت گرفتند.لذا ملاحظه می کنید که همین الان هم در فضای سنتی، مجالس خاص و قمهزنی و رفتارهای ناشایست و نامطلوب بیشتر مقبول است تا اینکه مثلا کسی بخواهد برای وحدت جهان اسلام و رفع سوءتفاهم ها و تقریب بین مسلمین اقدامی کند. با کمال تاسف، ما در فضای ذهنی و روحیات حوزوی و طلبگی، اهمیت ارتباطها و تماس ها و رفت و آمدها را چندان درک نمی کنیم با اینکه در مبانی فکری و روایات و احادیث ما توصیه های فراوان به حفظ این روابط شده و تاکید صریح و مکرر و متعدد داریم. من معتقدم قبل از حوزه اجرایی و عملیاتی، ذهنیت ها باید اصلاح شود و در عرصه نظری و فکری باید تغییر نگاه و باور صورت گیرد. بسیاری از علما و فضلای ما سوءنیتی ندارند.
هاوکینگ از ایده خدا فرار می کرد
مهدی گلشنی ، فیزیکدان : هاوکینگ دائما دنبال فرار از ایده خدا بود. مثلا علم میگوید برای اینکه موجود ذیشعوری مثل انسان به وجود آید، کربن و فسفر و هیدروژن و هلیم و ازت لازم است. کیهانشناسی به ما میگوید پیدایش چنین عناصری مستلزم وجود ستارگانی با طول عمر بسیار زیاد است و داخل این ستارگان باید فوقالعاده گرم باشد تا این عناصر تولید شوند. علاوه بر این، علم به ما میگوید چهار نیروی شناختهشده طبیعت اگر نسبت قوتشان اندکی متفاوت از نسبت فعلی میبود، موجودات هوشیار در جهان به وجود نمیآمدند. این یک اصل است و به آن اصل آنتروپیک میگویند. یعنی در جهان ما قوت چهار نیروی شناخته شده طبیعت نسبت خاصی دارند و اگر نسبتهایی جز این میداشتند، انسان و سایر موجودات هوشیار پدید نمیآمدند. هاوکینگ و عدهای دیگر از دانشمندان برای احتراز از پذیرش این واقعیت گفتند اگر بینهایت جهان داشته باشید، بالاخره در یکی از جهانها چنین نسبتی بین نیروها برقرار است اما در رد این حدس، جوابهای قابل توجهی مطرح شده است. مثلا گفتهاند که اگر بینهایت عدد فرد داشته باشیم، هیچ عدد زوجی در بین این همه عدد فرد وجود ندارد. پس اگر ما بینهایت جهان داشته باشیم، لزومی ندارد که این جهان کنونی جزو آن جهانهای بیشمار باشد.
حریم خصوصی برای شارع مهم است
احمد عابدی، پژوهشگر : در فضای مجازی یک خلاف شرع خیلی بزرگی انجام می شود و ما هم باید نسبت به این حساس باشیم. چیزهای مبتذل و منکر خودش بحث جدایی است و خیلی خطر بزرگی است و شیطان یا دجال امروزی همین چیزهاست. یک نوع خلاف شرع افشای اسرار مردم است. یعنی حریم خصوصی مردم دارد ضایع و لکه دار می شود و این گناه بزرگی است. همه اسرار و مسائل شخصی مردم را می شود به دست آورد. همه کسانی که اطلاعات شخصی مردم را افشا می کنند خلاف شرع می کنند. متاسفانه کمتر نسبت به این مسائل حساسیت نشان داده می شود. قرآن می فرماید «یا ایها الذین آمنوا اجتنبوا کثیرا من الظن ان بعض الظن اثم و لا تجسسوا و لا یغتب » آیه قرآن اول می فرماید «ولاتجسسوا» و بعد می فرماید «لایغتب» چون غیبت و تهمت همه متفرع بر تجسس است. تا سوظن نباشد انسان دنبال تجسس و غیبت نمی رود. باید به مردم تذکر داده شود حریم خصوصی مردم برای شارع مهم است. الان یک نوع نگاه کردن به خانه مردم و رفتن به سراغ اسرار خصوصی مردم با استفاده از همین فضای مجازی ممکن می شود که این خلاف شرع است.
url : http://www.isfahanziba.ir/node/71769
- دیدگاه جدیدی بگذارید
- بازدید: 2