ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

طریقه کشت زعفران در خانه

تاریخ درج : دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
شماره روزنامه: 

امروز می خواهیم با شرایط کشت زعفران که به عنوان سلطان گران‌بهاترین و سلطان ادویه جهان معروف است و از کلاله آن به دلیل داشتن مواد رنگی، دارویی و معطر استفاده می شود، آشنا شویم.  اگر تمایل به کاشت این گیاه دارید، نکته‌های ارائه شده از سوی مریم عالی پور، دانشجوی دکتری کشاورزی، می تواند در این زمینه راهنمای خوبی برای شما باشد. کشت و پرورش: تکثیر زعفران از طریق پیاز آن صورت می گیرد. فصل کاشت پیاز زعفران از خرد‌اد‌ تا اوایل مهرماه است. اگر در خرداد پیاز زعفران را کاشتید، از آبیاری آن تا مهرماه خودداری کنید؛ چرا که به علت عدم فعالیت گیاه پیازها فاسد می شوند. پیازها را در گلدان به عمق 15 سانتی متر با خاک سبک و زهکشی در جایی که تهویه خوب دارد، بکارید، از زمان کاشت پیازها تا قبل از اولین آبیاری بهتر است گلدان ها در مکان خنک و کم نوری قرار گیرند؛ ولی بعد از آبیاری، گلدان ها را در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.  زعفران برای رشد، نیاز به گرمای متوسط دارد و در فصل بهار و پاییز آبیاری منظم را دوست دارد. اگر در منطقه‌ای زندگی می ‌کنید که در زمستان پوشش برف روی باغچه‌تان را نمی ‌گیرد، می‌ توانید زعفران را در زمستان هم اندکی آبیاری کنید.پس از آبیاری اول به فاصله دو تا سه هفته بسته به درجه حرارت هوا، گل های زیبای زعفران ظاهر می‍شوند. دوره گل‌دهی زعفران حدود15  تا 20روز است و گل‌های پیاز اوایل آبان و آذر می ‌روید‌. زمان رشد‌ گیاه هم پاییز و زمستان و اوایل بهار است. د‌ر بهار هم پیاز به خواب می ‌رود‌. گل های زعفران ماندگاری زیادی ندارند؛ بنابراین توجه داشته باشید که گل‌های روییده شده را در یکی دو روز اولیه رشد، برداشت کنید؛ زیرا بعد از سه  تا چهار روز پژمرده می شوند و در پایان کار آنها را خشک کنید. خواص دارویی: طبع زعفران گرم و خشک است. این گیاه به تقویت حافظه و یادگیری کمک می کند، زعفران خون‌ساز است و گردش خون را آسان می‌ سازد، با اضطراب و افسردگی مقابله می کند، آرام بخش و خواب آور است. همچنین برای درمان آسم و بهبود بیماری ام اس موثر است؛ علاوه بر این زعفران می تواند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شودو در موارد خاص‌تر از گسترش سرطان در بدن جلوگیری کند. بهینه سازی سیستم گوارش، از بین بردن درد، تقویت سلامت قلب، پیشگیری از دیابت و تقویت استخوان‌ها از دیگر اثرات مفید این گیاه است. احتیاط: مصرف زعفران در دوزهای بالا به طور بالقوه خطرناک است؛ زیرا غلظت بالای مواد تشکیل دهنده فعال می تواند تاثیرات گوناگون بر  بدن انسان داشته باشد.

url : http://www.isfahanziba.ir/node/95462

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی