ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

رودک (گورکن)

تاریخ درج : شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸

مهدی جلال‌پور / کارشناس محیط زیست

رودک پستانداری از راسته گوشت‌خواران و خانواده سمورهاست که با نام علمی‌  Meles meles  شناخته می‌شود. به‌خاطر سر مخطط سیاه و سفید جذابش، یکی از حیواناتی است که به‌سرعت شناخته می‌شود. بقیه بدن کوتاهش خاکستری به‌نظر می‌رسد و پاها، گلو، گردن، سینه و شکمش سیاه رنگ هستند. نر و ماده معمولا از نظر ظاهر به هم شبیه اند، اگرچه ماده‌ها از نظر اندازه اندکی کوچک‌تر هستند.رودک‌ها که به آنها گورکن هم گفته می‌شود، شب فعال هستند و به همین علت به‌ندرت مشاهده می‌شوند، ولی ممکن است در  طول روز برای آفتاب گرفتن یا شکار از لانه خارج شوند. از غذاهای مختلف حــیـوانــی و گـیـاهـی بـه‌خـصـوص حـشـرات و لاروی آنـهـا، جـونـدگـان، خـزنـدگـان، قورباغه، پرندگان و تخم آنها و لاشه‌های حیوانات مختلف و از قسمت‌های سبز گیاهان و پیاز آنها و میوه‌هایی مانند توت و دانه‌های تازه تغذیه می‌کنند. گورکن‌ها بیشتر به صورت جفت یا اجتماعی زندگی می‌کند. لانه بسیار جالب و وسیعی به قطر یک و نیم متر در عمق دو تا سه متری از سطح زمین حفر می‌کنند که چند راه خروجی و سوراخ تهویه دارد. شایعاتی درباره اینکه این حیوان با تونل زدن در قبور، جسد انسان‌ها را خارج می‌کند وجود دارد، اما تاکنون مدرک مستندی در این خصوص ارائه نشده است. رودک‌های بازیگوش حیوانات پر جرئتی هستند که در مقابل حمله حیوانات بزرگ‌تر با استفاده از فک و دندان‌های قویشان به شدت آنها را گاز می‌گیرند و از خود به خوبی دفاع می‌کنند.تخریب زیستگاه ، شکار غیر مجاز و تصادفات جاده ای را می‌توان از مهم‌ترین عوامل تهدید این گونه نام برد.

url : http://www.isfahanziba.ir/node/103049

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی