ویژه نامه ها

اشتراک الکترونیکی روزنامه

CAPTCHA ی تصویری

شماره های پیشین

اخبار زیستی

تاریخ درج : سه شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۸

چای‌های کیسه ای میلیون‌ها ذره پلاستیک را وارد بدن انسان می‌کنند

تــحقیــقات جــدیــد از احتــمــال وجــود مـــیلــیون‌ها ذره میکروسکوپی پلاستیک در هر فنجان چای خبر می‌دهد. دانشمندان اخیرا اعلام کرده‌اند تقریبا ۹۶درصد از چای‌های کیسه ای حاوی پلی پرو پیلن هستند؛ ماده‌ای که برای مهر و موم کیسه‌های کوچک چای مورد استفاده قرار می‌گیرد.به گزارش «میدان» البته در  ماه‌های اخیر برخی برندهای مطرح تولیدکننده چای تلاش کرده اند این ماده شیمیایی را به کلی از محصولات خود حذف کنند؛ با این حال از آنجا که تلاش‌ها برای پیدا کردن ماده جایگزین برای آن ادامه دارد، بسیاری از برندهای چای همچنان به استفاده از پلی پرو پیلن ادامه می‌دهند و ما نیز روزانه میلیون‌ها ریز ذره پلاستیک را به خاطر مصرف محصولات آنها وارد بدنمان می‌کنیم. محققان دانشگاه مک گیل که نتایج تحقیقات خود در این باره را در نشریه علوم و تکنولوژی زیست محیطی منتشر کردند به بررسی این مسئله پرداختند که آیا چای‌های کیسه ای می‌توانند ذرات ریز پلاستیک را به چای مصرفی انسان وارد کنند یا خیر؟ البته هنوز مشخص نیست که آیا این ریزپلاستیک‌ها برای انسان مضر هستند یا خیر؟ با این حال تیم محققان در پژوهش خود تلاش کردند اثرات پلاستیک روی ارگانیزم‌های آبی کوچک به نام Daphnia Magna یا کک آبی را بررسی کنند که معمولا به عنوان ارگانیزم‌های مدل در مطالعات زیست‌محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها برای انجام این تحقیق چهار نوع چای کیسه ای با بسته بندی پلاستیکی را خریداری و سپس کیسه‌ها را باز کردند و بعد از تخلیه چای درون آنها، کیسه‌های خالی را شستند.دانشمندان در ادامه، کیسه‌ها را درون ظروف آب انداختند تا شرایط دم‌کردن چای را شبیه‌سازی کنند. تیم محققان با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی دریافتند که یک چای کیسه‌ای پلاستیکی در دمای دم کردن حدود ۱۱,۶ میلیارد میکروپلاستیک و ۳,۱ میلیارد نانو پلاستیک را درون آب آزاد می‌کند. محققان در نهایت اعلام کردند که این سطوح هزاران برابر بیشتر از مقدار گزارش شده قبلی در غذاهای دیگر است. در پژوهشی دیگر، دانشمندان مقادیر مختلفی از میکرو و نانوپلاستیک‌های به دست آمده از چای کیسه ای را به کک‌های آبی دادند. درصورتی که این ارگانیزم‌ها زنده بمانند، طبق گزارشی که در انتهای آزمایش منتشر شد، بر اثر مصرف این مواد برخی ناهنجاری‌های رفتاری و آناتومیکی در آنها مشاهده می‌شود. محققان در انتها این‌طور نتیجه گرفتند که گرچه این یافته‌ها نگران‌کننده هستند، اما باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود تا اثرات مزمن پلاستیک بر بدن انسان آشکار شود.

 

 

 

شکل‌گیری پویش «خانواده آب»

دبیر اندیشکده آب ایران اعلام کرد: به دنبال راه‌اندازی پویش خانواده آب هستیم تا در آن به جای تخطئه گذشته، همه کسانی را که در جایگاه‌های مختلف برای موضوع آب کار می‌کنند، کنار هم بیاوریم.به گزارش مهر، انوش نوری اسفندیاری گفت:‌ در واقع قصد داریم یک اقدام فرهنگی انجام دهیم و دو موضوع را با مدعوین خود مطرح کنیم. یکی، نتیجه مستندسازی کاری که در زمینه تاریخ شفاهی آب انجام شده و مربوط به نشریه آب و توسعه است که در دهه ۱۳۷۰ این نشریه در حدود ۲۰ شماره چاپ و بعد تعطیل شد. نشریه آب و توسعه در واقع برای ثبت تاریخ شفاهی آب کار شده و نتیجه کار قرار است به گفت‌وگو گذاشته شود.او افزود:‌ دومین مورد یک پویش به نام پویش خانواده آب با محوریت تاریخ شفاهی آب است و قرار است در آن موضوعات برجسته ای مورد توجه قرار بگیرد که می‌تواند امید بخش و درباره روشنی فرهنگ و اندیشه در کارنامه آب باشد. اسفندیاری ادامه داد: تلاش ما توجه به ظرفیت‌هایی است که در جامعه برای موضوع آب شکل گرفته است. در طول این شش‌هفت سال که شرایط آب کشور، مناسب نیست، ظرفیت‌هایی در جامعه شکل گرفته است که هر یک در نقطه‌ای و جدا از دیگران در حوزه آب فعالیت‌های ارزشمندی می‌کنند و  در پویش خانواده آب قرار است این ظرفیت‌ها در قالب یک تالار گفت‌وگو و بستری که به موضوعات مربوط به تاریخ شفاهی آب بپردازد، در کنار یکدیگر قرار بگیرند و کار کنند. دبیر اندیشکده تدبیر آب ایران تصریح کرد:‌ در واقع در این مدت افراد و نهادهایی شکل گرفته اند که به صورت انفرادی در زمینه آب، چه در دانشگاه‌ها و چه در بخش‌های دولتی و غیر دولتی و بخش خصوصی فعالیت کرده اند و ما می‌خواهیم همه این ظرفیت‌ها را با هر نگاهی که دارند کنار هم بیاوریم.

 

url : http://www.isfahanziba.ir/node/102595

اصفهان زیبا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

 

ضمائم روز

پیوست‌ها

  

 

 

بایگانی